Skip to main content

Velkommen til Ulala.dk!


Ulala.dk har håndplukket en masse lækre produkter med en vigtig fællesnævner: Du finder hverken allergifremkaldende eller hormonstyrrende stoffer i produkterne – og så har vi også tjekket for mikroplastik.

Bag Ulala er Ida og Rikke. Vi har startet Ulala ud fra vores eget behov for et sted, hvor alle produkterne er fri for skadelige stoffer, og hvor det derfor er muligt at shoppe trygt. Vi har derfor lavet en webshop til jer og os, hvor det er sjovt at shoppe “fornuftigt”.

Hvad tjekker vi for?

Ulala.dk har tjekket ingredienslisterne i alle vores produkter for følgende:

  • Allergifremkaldende stoffer (også de naturlige stoffer som æteriske olier)
  • Hormonforstyrrende stoffer
  • Mikroplastik

Kemi vs. natur

Kemi har fået et dårligt ry, og der findes derfor masser af produkter der roser sig af kun at bruge naturlige ingredienser, men der findes masser af meget allergifremkaldende stoffer i naturen, fuldstændig ligesom der findes skrappe kemiske ingredienser.

Det er derfor ikke vigtigt for os, om ingredienserne er naturlige eller fremstillet i et laboratorium. Det, der betyder noget er hvorvidt produkterne er uden allergifremkaldende-, hormonforstyrrende og miljøskadelige stoffer – og samtidig har en god effekt. Derfor kan du hos os finde produkter, der er fremstillet både med, og uden ”kemi”, men ingen der går på kompromis med miljøet, eller dig.

Allergifremkaldende stoffer

Vi tjekker om der er allergifremkaldende stoffer ud fra EUs liste over deklarationspligtige allergifremkaldende stoffer, du kan finde listen her.

Foruden listen her, tjekker vi også for æteriske olier, som ligeledes er allergifremkaldende.

Hormonforstyrrende stoffer

For at identificere de hormonforstyrrende stoffer, har vi taget udgangspunkt i EUs liste over stoffer, du kan finde listen på Miljøstyrelsens hjemmeside.

Mikroplastik

Til sidst tjekker vi ingredienslisterne for mikroplastik og microbeads. Begge dele anvendes i stor stil i kosmetik og hudpleje, og ender desværre i vores natur når vi skyller produkterne af. Det er meget vigtigt for os, at sende et signal til alle producenter om, at der findes alternativer til disse stoffer og at forbrugerne stiller krav til, at der passes på naturen.

Du kan læse mere om mikroplastik og microbeads i kosmetik og hudpleje på beatthemicrobead’s hjemmeside.