BUTYROSPERMUM PARKII OIL

Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Hydrogenated Shea Butter, Butter extract, oil and nut extract are derived from the sheatree, Butyrospermum parkii, also called Vitellaria paradoxa.

Shea Butter and the other ingredients made from the sheatree are used in many types of cosmetics and personal care products including bath products, cleansing products, eye makeup, lotions and creams, suntan products, lipstick and hair care products.

The sheatree is native to Central Africa, where it is used as a source of vegetable oil. The oil from the fruit of the sheatree contains about 45-50% oleic acid, 30-41% stearic acid, 5-9% plamitic acid and 4-5% linoleic acid.

https://cosmeticsinfo.org/ingredient/butyrospermum-parkii-shea-oil

 

Egenskaber

Butyrospermum Parkii Butter Extract udvindes fra Shea træer. Stoffet anvendes som hudplejende ingrediens i kosmetiske produkter.

Allergi information

Stoffet kan indgå i produkter deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.

Andre egenskaber

Kategorisering af stoffet:

Stoffet kategoriseres som Kat. 1 og der er derfor ingen begrænsning på indhold i produktet.

Kat. 1: Naturlig ingrediens som er veldokumenteret i litteraturen og/eller med bred anvendelse. Ingen tegn på at stoffet kan give kontaktallergi.

Kemilex

CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE

Caprylic/capric triglyceride er en emulgator fremstillet af en blanding af Caprylic syre og Capric syre (fedtsyre holdig voks fra kokos olie) kombineret med tre (tri) glycerin molekyler (også fra plante olie).

Glyceryl isostearat er en emulgator, der er lavet af en blanding af glycerin og stearinsyre (også fra plante olie, bl.a. kokos og palmeolie). Polyhydroxy stearinsyre er et suspensions middel, der anvendes til at forhindre at de mineralske UV filtre separerer ud af produktet. Det er fremstillet af stearinsyre som har været igennem en speciel proces med anvendelse af en blanding af oxygen og hydrogen.

All disse ingredienser er klassificeret som 100 % naturlige af de certificerende instanser, herunder Organic Food Federation og EcoCert.

 

https://www.greenpeople.dk/blog/cat/ask-charlotte/post/faq-hvad-er-caprylic-capric-triglyceride/

 

Egenskaber

Stoffet udvindes fra kokosolie og bliver anvendt i både kosmetik, fødevarer og lægemidler. I kosmetiske produkter tilsættes det som blødgørende ingrediens. Stoffet er meget anvendt i kosmetiske produkter pga. dets stabilitet og gode opløselighed.

Allergi information

Stoffet kan indgå i produkter deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.

 

Andre egenskaber
Stoffet kategoriseres som naturafledt og falder derfor ikke ind under kravene til naturlige ingredienser. Kemilex

 

COCOS NUCIFERA OIL

Coconut Oil, also called Cocos Nucifera (Coconut) Oil, is a pale-yellow, semisolid, edible oil. Coconut Acid is a mixture of fatty acids derived from Coconut Oil. Other ingredients made from Coconut Oil and/or Coconut Acid that may be used in cosmetics and personal care products include: Hydrogenated Coconut Oil, Hydrogenated Coconut Acid, Coconut Alcohol, Butylene Glycol Cocoate, Caprylic/Capric/Coco Glycerides, Cocoglycerides, Coconut Oil Decyl Esters, Decyl Cocoate, Ethylhexyl Cocoate, Isodecyl Cocoate, Lauryl Cocoate, Methyl Cocoate, Octyldodecyl Cocoate, Pentaerythrityl Cocoate, Tridecyl Cocoate, Magnesium Cocoate, Potassium Cocoate, Sodium Cocoate, Ammonium Cocomonoglyceride Sulfate, Sodium Cocomonoglyceride Sulfate, Hydrogenated Coco-Glycerides, Potassium Hydrogenated Cocoate and Sodium Hydrogenated Cocoate. Among these ingredients made from Coconut Oil and/or its fatty acids, Coconut Oil is the most frequently used in the formulation of cosmetic and personal care products. Coconut Oil can be found in many categories of cosmetic and personal care products including bath products, eye makeup, hair care products, shaving creams, suntan products, skin care products and lipsticks.

Coconut Oil is obtained by expression from the dried inner flesh of the coconut, Cocos nucifera. Coconut Oil is a source of lower chain length fatty acids, including lauric acid, capric acid, myristic acid and palmitic acid. The traditional use of Coconut Oil and the salts of the Coconut Acid, Potassium Cocoate and Sodium Cocoate is in the manufacture of soap. Coconut Oil has many other uses including in baking, candy making and in the manufacture of candles.

 

Egenskaber

Cocos Nucifera Oil (kokosolie) er udvundet ved at presse kødet af kokosnødden fra planten Cocos nucifera L., Palmeceae.

Allergi information

Stoffet kan indgå i produkter deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.

Andre egenskaber

Kategorisering af olien:

Olien kategoriseres som Kat. 1 og der er derfor ingen begrænsning på indhold i produktet.

Kat. 1: Naturlig ingrediens som er veldokumenteret i litteraturen og/eller med bred anvendelse. Ingen tegn på at den kan give kontaktallergi. Kemilex

GLYCERIN / GLYCEROL

EKSEMÅEL FRA AIIA:
Glycerin er en sukkeralkohol, der både kan produceres syntetisk eller opnås fra naturlige kilder. Alle ingredienser i AiiA Care er dog af naturlig oprindelse, og glycerin er ingen undtagelse.

Glycerin er en sikker ingrediens, som bruges i kosmetiske og personlige plejeprodukter såsom serummer, makeup og cremer. Næstefter vand er glycerin den mest anvendte kosmetiske ingrediens ifølge FDA’s frivillige kosmetiske rapporteringsprogram. Dette er ikke uden årsag, da glycerin har en meget positiv effekt på vores hud.

Glycerin er et velkendt fugtighedsbevarende middel, der forhindrer både huden og skønhedsprodukter fra at tørre ud. Ingrediensen forbedrer hudens tilstand ved at pleje, fugte og beskytte huden, og herigennem styrker glycerin vores vigtige beskyttende barriere. AIIA

 

Egenskaber

Stoffet kendes også som glycerol eller propantriol og er en tyktflydende sukkeralkohol der indgår i alle fedtstoffer.

Glycerin er meget hygroskopisk dvs. det er i stand til at optage vand/damp fra omgivelserne og dermed holde på fugten. Dette udnyttes i kosmetik, hvor det fx. tilsættes cremer som fugtgivende og fugtbevarende ingrediens.

Glycerin tilsættes også som stabilisator og emulgator for at lette og stabilisere sammenblandingen af fedt og vandholdige ingredienser.

Allergi information

Glycerin er ikke kendt for at være en hud- eller øjenirritant.

På trods af, at glycerin anvendes i mange forskellige produkter er der ikke kendskab allergi i forbindelse med anvendelsen. Stoffet må gerne indgå i produkter der er deklareret i samarbejde med Astma Allergi Danmark. Kemilex

NAVN

Om

NAVN

Om