Skip to main content
AllergiVærdier

Skal det lugte af noget?

By 20/02/2020No Comments

Du har måske hørt om de 26 deklarationspligtige parfumestoffer? Det er 26 stoffer som Ifølge kosmetikbekendtgørelsen skal fremgå af emballagen, hvis de findes i en vis koncentration. Det er stoffer mange har allergi overfor, enten fordi de er meget allergifremkaldende, eller fordi de anvendes hyppigt.

Udover de 26 stoffer findes der et utal af naturlige parfumestoffer, fx. æteriske olier. Det lyder umiddelbart meget bedre, både at de er naturlige og at de ikke er på listen over de 26 deklarationspligtige stoffer, men det gør dem desværre ikke mindre allergifremkaldende og de er på lige fod med alle andre parfumestoffer med til at øge riskoen for at du udvikler parfumeallergi. Æteriske olier har en masse andre gode egenskaber og er fantastiske til fx aromaterapi, men det betyder desværre ikke, at du får den samme virkning hvis de indgår i de produkter du smører på din hud, og hvis du har sensibel hud, risikerer du tilmed, at din hud reagere på dem.

Men hvad så, savner du at dine produkter dufter af blomster?
Cocktaileffekten, eller kombinationseffekten som den også kaldes, omtales mest i forbindelse med hormonforstyrrendestoffer, men problemet er fuldstændig det samme for allergifremkaldende stoffer, som fx. parfume. Det betyder, at er der bare en lille smule parfume i dit renseprodukt, i din ansigtscreme og i din makeup, så har du pludselig påført en hel del parfume, uden selv at have valgt den. Hvis du savner duft, så anbefaler vi, at du i stedet for bruger din parfume, men kun på dit tøj. På den måde får du duft uden at udsætte din hud for unødvendige allergener, og du kan tilmed selv vælge hvad du vil dufte af.

Vi savnede selv parfumen i starten, men bare rolig, vi lover, at du hurtigt vender dig til den forandring.

Det kan være en jungle at finde rundt i ingredienslisterne på dine hudplejeprodukter, men du kan tjekke hvorvidt ingredienserne er allergifremkaldende i Astma-Allergi Danmarks søgemaskine her: https://www.astma-allergi.dk/kemilex

Det er et stor mas at tjekke alle ingredienserne, og det er da også derfor vi i sin tid startede Ulala. Vi ville gerne lave en shop hvor du trygt kan købe alle produkter uden at skulle bruge tid på at tjekke ingredienserne for fx. skjult parfume. Det betyder at du hos os selvfølgelig ikke finder nogen af de 26 deklarationspligtige parfumestoffer, og heller ingen af de naturlige.