Skip to main content
AnsigtsplejeVinter

Baby it’s cold outside!

By 13/10/2019No Comments

Med efteråret og vinteren kommer også en stor ændring i temperatur og luftfugtighed. Derfor bør du også ændre dine hudplejerutiner en smule, så de er tilpasset den koldere og mere tørre luft. Skiftet mellem sommer og efterår kan være hård ved din hud, temperaturen uden for er faldet væsentligt, og temperaturskiftet mellem ude og inde er nu også stort og medvirkende til, at din hud afgiver en masse fugt og lettere bliver tør.

Hvis du har en god hudplejerutine året rundt, kan du let tilpasse din rutine til sæsonerne. En god renserutine og fugtrutine er vigtige uanset årstid. Alle hudtyper bliver påvirket af temperaturskiftene mellem årstiderne, men nogle er mere tilbøjelige til at reagere end andre, fx hvis du har rosaeca eller akne. Hvis du har en god basisrutine året rundt, kan du let tilpasse mængden af fx fugtgivende masker eller ansigtsolie, og derved forsøge at undgå en reaktion. For at kunne gøre dette, skal du vide hvordan dine produkter virker. Vi har her kort beskrevet, hvordan en basishudplejerutine kan se ud, og hvordan du kan regulere din rutine når temperatur og luftfugtighed falder.

Rens
Start med at rens din hud. Din rens skal tilpasses din hudtype, men uanset hvordan din hud er, skal du sikre, at din rens alene fjerner døde hudceller og snavs, din rens skal ikke strippe din hud for fugt. Hvis du føler, at din hud er stram og tør efter du har afrenset, så bør du finde en mindre skrap rens. Om vinteren kan vi især anbefale, at du bruger en olierens. Det er simpelthen helt fantastisk hvad den kan gøre for din hud, og så skal du ikke skylle af med varmt vand, men blot rense den af med en fugtig vatrondel eller en musselinklud. Så hvis du ikke allerede har prøvet en olierens, har du virkelig noget til gode.

Vi er vildt begejstrede for ansigtscrub + maske fra grums. Den fjerner effektivt døde hudceller, men tilfører samtidig en masse fugt til din hud, da den samtidig fungerer som en fugtgivende maske. Brug den et par gange om ugen hvis du vil gøre noget godt for din hud. Masken er særligt god om vinteren, da den indeholder ingredienser der både er fugtgivende og fugtbevarende.

Toner
Når du har renset din hud, så brug en toner spray. Sprøjt et par gange henover ansigtet og lad sprayen tørre et minuts tid. Toner spray er en god måde at afslutte din renserutine, der er ofte beroligende og udglattende ingredienser i, det er også hovedingredienserne i den toner spray du finder hos os. Toner spray’en gør din hud klar til næste step: fugt.

Fugt
Efter toneren, bruger du din ansigtscreme og evt. din øjencreme. Dine øjenområder er særligt sensitive, men ikke alle har brug for en decideret øjencreme. Det afhænger også af, hvilken ansigtscreme du bruger.

Ansigtscremen tilfører, sammen med din toner spray, fugt til din hud. For at låse fugten inde, kan du bruge en ansigtsolie. Ansigtsolien er her nøglen til en let tilpasning til årstiderne. Om vinteren kan du når du oplever at dine kinder bliver tørre, bruge 1-2 ekstra dråber olie til de udsatte områder, ligesom du kan give din hud et boost, ved at tilføje ekstra olie i din aftenrutine.

Sol
Til sidst skal du bruge en solfaktor. En god ansigtssolfaktor fungerer fint under din makeup. En almindelig solfaktor er ofte tyk og lidt fedtet i konsistensen, så det kan betale sig, at investere i en solfaktor dedikeret til ansigtet. Solfaktoren bør minimum være faktor 30, og her er det vigtigt at vælge en solfaktor med både UVB og UVA beskyttelse.

Husk også altid på, at fugt kan tilføres både via din hudplejerutine og ved at drikke masser af vand i løbet af dagen.

Klem, Rikke & Ida